Home

Waar bestaat een trimbehandeling uit?

Wassen

Drogen

Oortjes schoonmaken

De trimbehandeling zelf

Nagels knippen en tandjes schoonmaken. ( indien mogelijk )

 

Prijzen

De prijs verschilt per ras.

U kunt mij een mailtje sturen als U een prijsindicatie wil hebben.

 

Mag ik bij de trimbehandeling aanwezig zijn?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Aangezien honden erg aan de eigenaar ''hangen'', gaat het veel beter als de eigenaar er niet bij is.

Tips

Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.

Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen, aangezien een natte vacht niet behandelbaar

is.

Dit geld voornamelijk voor plukhonden, minstens de hond 3 weken van tevoren niet wassen!

Overleg eerst even met mij wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn namenlijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.

Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, ringworm ed.) en/of loops is, wil ik dat graag van tevoren weten.

Breng de hond altijd aan de lijn.

Mag Uw hond geen koekjes meld dit ook even a.u.b

Breng uw hond nooit met een volle maag.

Breng uw hond vrij van vlooien, mocht dit niet het geval zijn meld dit dan.

Er komen wel extra kosten bij omdat ik hiervoor andere shampoo gebruik.

Zorg dat U op tijd komt, U kunt beter iets te vroeg zijn dan te laat.

Als er gebelt is dat uw hond klaar is, komt hem dan zo snel mogelijk halen. Laat uw hondenvriend geen uren wachten!

Vertoont uw dier agressie meld dit dan aan de trimster zodat er rekening mee gehouden kan worden.

Wilt U zelf uw hond wassen zorg dan dat hij klitvrij in bad gaat.

Als U dit niet doet raakt de vacht van de hond alleen maar extra in de klit zelfs als u extra cremespoeling gebruikt!

Kunt U niet op de afgesproken tijd komen bel ( tijdelijk mail ) dan even af.

Als dit niet binnen 24 uur gebeurt zijn de kosten voor rekening van de klant ( zie alg. Voorwaarden )

Tot slot maar niet minder belangrijk, U kunt bij mij helaas niet pinnen.

 

Grasaar  

Elk voorjaar en zomer groeit het hoge gras weer in het gebied waar de honden worden uit gelaten, dat is op zich een mooi gezicht en we zijn ook blij met dit vele groen. Maar het wilde gras heeft een nadeel; dit gras bevat grasaren.
Grasaren bestaan uit zaden met weerhaakjes. Hierdoor kunnen ze zich aan de vacht van de (meestal) langharige hond vasthechten. Langzaam maar zeker dringen sommige van deze zaden zich vervolgens door de huid heen. Het lichaam beschouwt deze zaden als lichaamsvreemd materiaal en gaat hierop reageren met een ontsteking. Meestal ontstaat er een fistel om het ontstekingsvocht af te voeren.

De ontsteking geeft veel ongemak voor de honden. De zaden kunnen erg diep in het weefsel dringen en zijn vaak erg moeilijk te vinden. Deze zaden kunnen ook via het oog achter de oogbol terechtkomen en daar een ernstige ontsteking veroorzaken. Andere zaden komen weer in het oor terecht en kunnen daar als ze niet op tijd worden verwijderd door het trommelvlies dringen met alle ellende van dien.

Wanneer moet u verdacht zijn op een grasaar?

·        Als uw hond plots veel op een bepaalde plek tussen de tenen likt en daar is een klein gaatje zichtbaar. Helaas is niet altijd duidelijk of de grasaar dan nog aanwezig is of er door het likken van de hond toch weer uit is gekomen. Als de hond niet goed op de antibiotica tegen de ontsteking reageert en er is nog steeds een gaatje zichtbaar na de kuur gaan we meestal "zoeken" (opereren).

·        Als uw hond na een wandeling plots fanatiek met zijn kop loopt te schudden, soms zelfs pijn aan geeft. Dan zit er vaak een grasaar in een oor.                                                              

                                       

      Als uw hond na een wandeling plots veel last heeft van een oog en daar met de poot in wil wrijven dan is hij verdacht van een klein zaadje in het oog. U kunt proberen zelf eerst goed te kijken of u iets ziet zitten maar meestal verdwijnen ze snel achter het 3e ooglid. Ga ook hiermee direct naar de dierenarts. Deze kijkt dan na het oog eerst tijdelijk verdoofd te hebben met een speciale pincet achter dit 3e ooglid. Als te lang wordt gewacht dringen de zaadjes door het oogslijmvlies en zijn niet meer zichtbaar. Een paar weken later kunnen ze dan achter of boven de oogbol een flinke ontsteking geven.

Bron: www.dedierenarts.nl

                                              

                               Teken

                

 

Wat zijn teken?

Teken zijn kleine parasieten die bloedt zuigen bij dieren en mensen (gastheren) om te kunnen overleven.
Ze komen overal voor, met name in de bosrijke- en kustgebieden.
In Nederland komt de "harde teek" Ixodesricinus voor.

De levenscyclus van een teek begint als een larve en, via diverse tussenstadia, eindigt na 2-3 jaar als een volwassen teek.
Teken zijn actief in de periode maart tot oktober.
Met name bij vochtig weer zijn ze het meest actief.
's Winters verkeren ze in een rustperiode

 Ziektes die teken overbrengen

Teken kunnen besmet zijn met de bacterie Borrelia burgdorferi, de ziekte van Lyme. Deze ziekte wordt overgebracht als de teek door de huid bijt.
Bij de hond kan deze bacterie soms gewrichtsproblemen veroorzaken, meestal is er alleen een klein bultje zichtbaar die vanzelf verdwijnt.. Bij mensen veroorzaakt het een rode uitslag rondom de plaats van de beet. Deze huiduitslag is absoluut een reden om langs de huisarts
te gaan daar bij mensen de ziekte van lyme dodelijk kan zijn als er geen behandeling plaatsvindt.
Als uw hond gebeten wordt door een teek dient U hem te verwijderen. Het is niet nodig om ons te consulteren. Mocht de huid rood worden rondom de plaats van de tekenbeet of als uw hond kreupel gaat lopen dan dient Uw hond door de dierenarts gezien te worden.
De ziekte van lyme is door middel van bloedonderzoek (antilichamen) vast te stellen. De behandeling bestaat uit een speciale antibioticum kuur.

Teken die voorkomen in landen rondom de middellandse zee en in Zuid Engeland, de zogenaamde hondenteek: Rhicephalus sanguineus, kunnen besmet zijn met de bloed- parasiet, Babesia canis. Deze bloedparasiet hecht zich aan de rode bloedcellen vast waardoor deze afsterven. De milt raakt vergroot. De grote hoeveelheden rode kleurstof (haemoglobine) worden via de urine afgevoerd waardoor de hond rode urine plast, het zogenaamde "bloedwateren"'. Daarnaast kunnen er symptomen optreden van bloedarmoede, geelzucht, hoge koorts en lusteloosheid. Het vaststellen van deze bloedparasiet vindt plaats door een bloeduitstrijkje onder de microscoop te bekijken. Deze ziekte is niet altijd te behandelen.

 

 Hoe verwijder je een teek? Gebruik ;nooit alcohol,olie of een sigaret! De teek kan hierdoor gaan braken waardoor de kans op besmetting met de tekenziekte toeneemt. Een verdoofde, of zelfs een dode teek, is niet gemakkelijker te verwijderen dan een levend exemplaar.
De teek zit alleen met zijn kop in de huid, wat u ziet is het lichaam.

Met een pincet lukt het niet om de teek geheel te verwijderen. U moet namelijk de kop van de teek te pakken krijgen
Er is een speciale tekentang, de
Take Care ,ontwikkeld waarmee U ook goed de kop van de teek verwijdert.

 

 

Hoe voorkomt U dat uw hond gebeten wordt door een teek?

 Alle vlooienbestrijdingsmiddelen doden teken. Dit duurt echter dagen. De teek heeft zich dan al vastgezogen aan uw huisdier en eventuele ziektes zijn dan al overgedragen.
De schreeuwende teksten op de vlooienbestrijdingsmiddelen van: "doodt ook teken" moet u dus argwanend beoordelen.
Er is één vlooienbestrijdingsmiddel:
Frontline, die teken binnen 1 dag doodt. Hiermee voorkomt u redelijk de kans dat Uw huisdier met teken besmet wordt.

Voor het buitenland (m.n. Frankrijk en Italië) is deze bescherming niet voldoende.Hiervoor heeft u een speciale tekenband zoals: "Kiltix" nodig.
Deze band doodt niet alleen teken maar voorkomt ook dat de teek zich vasthecht. Tevens heeft deze band ook een werking tegen vlooien.
Deze tekenband is alleen verkrijgbaar bij de Dierenarts.

Bron: www.beemd.nl 

                              Vlooien

Het leven van de vlo

Er zijn twee soorten vlooien die op zowel op de hond als op de kat kunnen voorkomen: de kattenvlo (Ctenocefalides felis) en de hondenvlo (Ctenocefalides canis). Er zijn mannetjes vlooien en vrouwtjes vlooien. De vrouwtjes zijn het grootst. Een vrouwtjes vlo kan wel 50 eitjes per dag gedurende de eerste 3 levensweken leggen.

   

Deze minuscuul kleine eitjes vallen uit de vacht van uw huisdier.Op het tapijt, op de kussen, op het parket, in de auto...etc. Na 2-4 dagen komen uit de eitjes larven. Deze larfjes zijn ongeveer een 1/2 cm lang en zo dik als een draadje. De lichtschuwe larfjes kruipen in alle spleetjes en diep in de vloerbedekking. Na 2-3 weken gaan de larven verpoppen. Deze poppen kunnen tot wel 1 1/2 jaar in leven blijven! Onder invloed van trillingen komt de pop uit en er is weer een nieuwe vlo die opzoek gaat naar uw huisdier. Hoe warmer het is, des te sneller gaat de ontwikkeling van ei tot volwassen vlo. In de zomermaanden kan 1 vlo binnen 1 maand tijd wel 180 vlooien tot gevolg hebben en nog een groot aantal larfjes en poppen.

 

Deze eitjes kunt onbewust zelf op U krijgen. Op uw handen:door uw huisdier te aaien, op uw kleren: als u gaat zitten op een plek waar eitjes liggen etc. Niet voor niets behandelt de ongedierte bestrijdingsdienst het hele huis bij een vlooienplaag. Ook de schone kleren in de kledingkast èn de bestekla worden ingesprayed! Deze eitjes kunt U ook oppikken als U bij iemand op bezoek gaat, daarom kan Uw huisdier ook vlooien krijgen (en daarmee een vlooienplaag!) ondanks het feit dat uw huisdier nooit buitenkomt! Op de kliniek krijgen we regelmatig vragen over vlooienplagen in flats. In de wintermaanden gaat, dankzij de centrale verwarming, de ontwikkeling van nieuwe vlooien rustig door.Buiten zijn er op dat moment geen vlooien. Vlooien kunnen niet leven in de kou, vlooienpoppen gaan alleen dood bij vorst. Vlooien kunnen niet op ons leven maar kunnen ons wel prikken!.

Bron: www.beemd.nl

 

 

De Trimsalon

Over mijzelf

Certificaten & Diploma's

Foto's

De Knuffel-Hoek

Informatie

Gastenboek

Links

Routebeschrijving

Contact

Alg. Voorwaarden

Privacybeleid